Луѓето кои се доволно луди да мислат дека можат да го менуваат светот,

се всушност оние луѓе кои тоа и го прават !

Wednesday, April 24, 2013

Ден на акција „Сите на велосипед“

По повод 22-ри Април - Ден на планетата Земја, во нашето училиште се организираше кампања за Заштита на Планетата Земја под мотото „Сите на велосипед“
Учениците од шесто до осмо одделение возеа велосипед низ улиците на градот и  плоштадот, учениците од нижите одделенија пешачеа носејќи еколошки пораки. 

Со оваа акција имавме  за цел да  испратиме порака до пошироката јавност  - помалку да употребуваат моторни возила, а повеќе да користат велосипед и да пешачат.
Учениците од Еко-патролата подготвија флаери на истата тема и ги поделија мегу вработените и месното население.
 На тој начин го  дадовме нашиот  придонес  како еко-училиште кое се грижи за животната средина.http://eco-schools.org/wda/2013/05/21793/